Antti Kurvinen Keskustavaikuttaja Etelä-Pohjanmaan Kauhavalta. Oikeustieteen maisteri. Kansanedustajaehdokas 2015 Vaasan vaalipiirissä

Lakeuden elinkeinojen tulevaisuus

Vaalikauden 2015 - 2019 keskeisin kysymys on menestyksekkään elinkeino- ja talouspolitiikan tekeminen. Pohjanmaalta valittavien kansanedustajien tulee hahmottaa oman alueensa talouden tukipilarit.

Maakuntiemme talous perustuu kaupunkeja myöden ruokasektoriin. Maatalouden, elintarviketeollisuuden ja kaupan sekä ravintoloiden muodostama ketju on talouskasvumme selkäranka. Viime vuosina maatilojen kannattavuus on tuotantosuunnasta riippumatta heikentynyt. Uuden hallituksen tärkeä tehtävä on löytää välineitä kotimaisen maatalouden kannattavuuden parantamiseen. Pohjalaiselle maataloudelle ylimääräisen paineen on luonut ulkopoliittinen kriisi Venäjän ja EU:n välillä Ukrainan tilanteen takia. On välttämätöntä, että EU:n pakotteiden ja Venäjän vastapakotteiden aiheuttama haitta tiloille saa hyvitystä. Politiikan keinoilla pitää tukea maataloutemme tulevaisuutta ja uudistumista. Sukupolvenvaihdoksia pitää helpottaa. Investointien tukemisen on oltava vahvaa.

Pohjalainen yrityselämä on pääosin pk-yrittäjyyttä. Yrittäjyytemme on omistaja-, perhe- ja pienyrittäjyyttä. ”Kasvottomasta kapitalismista” ei voi puhua kun vastuun työpaikoista ja yrityksestä kantavat itse mukana työskentelevän omistajan kasvot. Sipilän viitoittamalla tavalla pitää yhteiskunnan helpottaa pk-yritysten rahoituksen saamista. Näen, että pienyrittäjän verotus ja sosiaaliturva on saatava oikeudenmukaiseksi. Yrittäjäksi heittäytymisestä ei saa rangaista.

Kaksi merkittävää pohjalaiselinkeinoa on joutunut parjatuiksi julkisuudessa. Näitä elinkeinoja pitää puolustaa. Olen sitoutunut puolustamaan turkistarhausta sekä turvetta energiana. Hyvässä suhdanteessa olevalla turkissektorilla on tarvetta helpottaa sukupolvenvaihdoksia. Myös turkiselinkeinolle kuuluvat mielestäni tuet investointeihin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Olavi A Honka

Blogisti haluaa lisätä tukia, joka nimenomaan on väärä tie. Lisäksi värähti tämä:

"Sipilän viitoittamalla tavalla pitää yhteiskunnan helpottaa pk-yritysten rahoituksen saamista".

99% kaikista pienistä yrityksistä ei tarvitse verovaroja/tukia. Tärkeämpää on poistaa säädöksiä, jotka rajoittavat nimenomaan pienten yritysten toimintaa ja mahdollisuuksia palkata työntekijöitä, tuottajille myydä tuotteita suoraan kuluttajille jne. Tuet eivät auta, kun ne kuitenkin valuvat kaupalle, alkutuottaja jää jalkoihin.

Sipilän ehdottamat start-up rahastot ovat tässä mielessä turhia. Verovaroja ei tule haaskata riskirahoitukseen. Esim Tekes toimii jo hyvin tällä osa-alueella ja sitä voidaan tukea, mutta ei suoranaista riskirahoitusta verovaroin, se kuuluu yksityiselle puolelle. Yleinen ajatus siitä että verovaroin tulee tukea "sitä sun tätä" on suurin yksittäinen ongelma ja on johtanut nykyiseen tilanteeseen.

Puretaan esteet, ei rakenneta niitä lisää kaikenmaailman tuilla, jotka ovat niitä verovaroja joista on pulaa muutenkin..

Toimituksen poiminnat