Antti Kurvinen Keskustavaikuttaja Etelä-Pohjanmaan Kauhavalta. Oikeustieteen maisteri. Kansanedustajaehdokas 2015 Vaasan vaalipiirissä

Miksi nuoren kannattaa äänestää Väyrystä?

 Huomenna ratkaistaan se, kuka toimii Suomen valtionpäänä seuraavat kuusi vuotta. Pienenä muistinvirkistyksenä ajatuksia siitä, miksi nuorien äänestäjien kannattaa vääntäytyä talvisena sunnuntaina piirtämään äänestyslippuun numero 4. 

Kirjoitus on ilmestynyt keskiviikkona 18.1.2012 sanomalehti Ilkassa.


Moni on kysellyt minulta, miten presidentinvaaleihin pitäisi suhtautua. Moni on myös tiedustellut, kannattaako nuoren äänestää Väyrystä. Presidentillä on paljon arvovaltaa. Keskustan ehdokas Väyrysellä on ominaisuuksia, jotka tekevät hänestä hyvän arvojohtajan. Hän on ainoa aidosti koko Suomen ehdokas. Väyrysen uran punainen lanka minun ikäisestäni aina tähän päivään asti on ollut alueellisen tasa-arvon puolustaminen. Paavo puolustaa hajautettua yhteiskuntaa, jossa työtä ja menestymisen mahdollisuuksia on muuallakin kuin suurimmissa kaupungeissa. Väyrynen tajuaa, että Suomen vauraus ovat puu ja uusiutuva energia. Pohjalaista mieltä lämmittää Väyrysen ymmärrys oman elintarviketuotannon tärkeydestä.

Keskustan Paavon muita aatesuuntia edustavista ehdokkaista erottaa se, että krääsää ja rahaa tärkeämpiä ovat henkiset arvot. Väyrysen arvomaailmassa on sijaa lähimmäisen rakkaudelle, omavastuulle ja yhteisöllisyydelle. Henkistä hyvinvointia ja perheitä ei voi loputtomiin uhrata taloudellisen kilpailun alttarille. Toisaalta Paavosta löytyy tervettä yrittäjähenkisyyttä. Liian vähän on tuotu esille, että Väyrynen on luonut tyhjästä Keminmaalle kannattavan yrityksen, joka työllistää. Itselleni on tärkeää, että Väyrynen yrityksensä kautta tuntee nuorten ongelmat. Hänen perhekotinsa tukee käytännössä syrjäytyneitä nuoria jaloilleen kunnon kansalaisiksi.

Paavo muistaa myös maailman köyhät. Hänen edistykselliset ajatuksensa kehitysyhteistyöstä avaavat investointimahdollisuuksia myös maakunnan yrityksille. EU-politiikassa Väyrynen kannattaa yhteistyötä, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Paavo vastustaa Suomen armeijan viemistä sotilasliittoihin. Itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus ovat hänelle pyhiä. Näiden seikkojen vuoksi pidän Väyrystä parhaana vaihtoehtona presidentiksi kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Paavo muistaa myös maailman köyhät, teetättämällä vaalikampanjan kahvimukinsa Aasiassa? Yhteisöllisyys taas tarkoittaa yhteistyötä KGB:n kanssa, niin kuin Väyrynen teki vuosina 1970-1980? Entä neuvostokaupalla vehkeily vuonna 1982? Jos saan muistuttaa, ministerineuvos Viktor Vladimirov. Entä Jalasmökkikohu? Väyrynen nosti eduskunnan päivärahaa vaikka oli asunut jo vuosia Helsingissä. Väyrynen oli lisäksi yksi niistä tahoista jotka vastustivat Viron itsenäisyyshanketta 1990-luvulla.

Taitaa olla niin että itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus tarkoittavatkin oikeastaan sitä suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa...

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Juu, suomalaista työllisyyttä olisi voinut edistää vaikkapa, jos olisi teettänyt mukit Lapissa, Pentikin tehtailla.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Sinä et vaan muista sitä, kuinka aikanaan Väyrynen myötäili Janajevin vallankaappauksessa eikä millään muotoa edistänyt Viron itsenäisyyttä. Hän oil aikanaan suomettumisen maskotti.

Soinille pisteet siitä, että aikoo tehdä ensimmäisen valtiovierailun Viroon.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Väyrynenhän sanoi joihinkin väitteisiin, että vanhemmat muistavat väärin. Itse muistan asiat toisin. Muistaako Väyrynen väärin? Aika kauan asioita seuranneena totean näin!

Helena Kamula

Valikoiva muisti on teidän Paavolla! Eläkeläinen hän jo on ja hänellä on täysi työ olla muistamatta keskustapuolueen ja silloisen puheenjohtajan Esko Ahon roolia suomen eu- liittymis kansanäänestyksen manipuloinnissa!
Tietoisesti jätettiin markasta luopuminen kertomatta ja erolla uhkaamalla pääministeri/puh.joh. Aho patisti kansan vastahakoisesti sopimuksen taakse! Keskusta ja Aho pettivät suomalaiset, siitä te ette pääse mihinkään, vaikka Paavo hanttiin pistikin!

Käyttäjän helanes kuva
Esa Helander

Ihmettelen vain, miten menneisyyden mies voisi sopia nuorille. Eikä se ole vain ikäkysymys.

Matti Blomqvist

Kun varmaan aiot pärjätä poliittisella uralla jatkossakin niin kannattaa miettiä ihan omienkin ajatusten esilletuomista. Leipäpappina ei politiikassa pitkälle pääse.

Käyttäjän nuattamias kuva
Eero Vainio

Muki kylläkin tehdään helsinkiläisessä pienessä perheyrityksessä eikä missään Aasiassa.

Helena Kamula

Painotyö, eli Paavon ja Vuokon kuva siihen painetaan yrityksessä!

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Yhtä kotimaisia ovat kuin ovat muumimukitkin, joten mikä on pointtisi

Käyttäjän Tkope kuva
Tommi Jalava

Keskustan johto oli kovasti vastahankainen Paavon suhteen kun Paavon kampanjakaravaani pyörähti liikkeelle. Mietiskelen, mahtaako Kiviniemi äänestää Niinistöä, Haavistoa vai Biaudetia. Paavo tuskin hänen ääntään saa.

Käyttäjän anttikurvinen kuva
Antti Kurvinen

Hauskoja kommentteja! Heitän kommentin kommentin muutamaan seikkaan:

- IKÄRASISMI: Jännää, että jotkut (vielä iäkkäämmät) US:n jäsenet pitävät biologista ikää kriteerinä sillä, miten sopiva joku pres.ehdokas on nuorille. Samaa kategoriaa kuin se, että jokin kuntavaali- tai eduskuntavaaliehdokas on nuoren ikänsä vuoksi liian heiveröinen edustamaan keski-ikäisiä tai eläkeikäisiä. Kaiken ikäisiä tarvitaan politiikassa. Tärkeintä on nuorten kannalta tulevaisuushakuisuus: kyky katsoa 20-50 vuoden perspektiivillä. Tämä Väyrysellä on. Esim. Niinistö ja Soini ovat tiukasti tässä päivässä ja sen politiikassa ja horisontti on kapea sekä sumea...

- PAAVON YRITTÄJYYS JA MUKIT: Mukeissa on tosiaan se kauneusvirhe, että "runko" on ulkomaista perua. Kuitenkin painotyö - joka on tuotteen haastavin ja keskeisin - tehdään suomalaisessa (helsinkiläisessä) pk-yrityksessä. Vuokko&Paavo-mukien painaminen on vaatinut toisen vuoron lisäämistä yrityksessä. Paavon kampanja siis todella luo uutta työtä (toisin kuin joidenkin löysät puheet "suomalaisista teoista"

Nuorisokodissa Keminmaalla autetaan ongelmanuoria. Kirjoittaja Remekselle voin sanoa, että tasan tarkkaan tunnen sos.palvelujen kustannukset. Huostaanottaminen on kallista ja surullista, mutta usein välttämätöntä. Minusta ei ole väärin se, että meillä on sosiaalialallakin yrityksiä ja palvelusektori kasvaa tälläkin tavalla.

Anne Pylkkönen

Onpa kivaa että sinulla on hauskaa lukiessasi kommentteja, mutta etpä vastannut rehellisesti ja suoraan Väyrysen perhekoti-busineksen tulovirta-kysymykseen. Siis jos voisit ystävällisesti täydentää seuraavan lauseen:

Paavo Väyrysen lapsihuostausbisnekseen on käytetty veronmaksajien varoja
______________ euroa _______ vuoden aikana.

Kiitos!

Toimituksen poiminnat