Antti Kurvinen Keskustavaikuttaja Etelä-Pohjanmaan Kauhavalta. Oikeustieteen maisteri. Kansanedustajaehdokas 2015 Vaasan vaalipiirissä

Kaikki blogit puheenaiheesta Seksuaalinen härintä

Minä ja minä ja minäkin myös!!

Tunnustan heti aluksi, että minä myös. Siis olen tullut häirityksi, ja olen tullut ahdistelluksi. Monta kertaa.

Ei-oo-oikea-raiskaus -kulttuuri

Olen kokenut termin "raiskauskulttuuri" hyvin epäluontevaksi. Se on termi joka näyttää luovan paljon väärinkäsityksiä raiskauskulttuurin vastustajissa. Ja muutenkin se tuntuu ohjaavan keskustelua ja mielikuvia väärään suuntaan. Demonstroidakseni tätä - ja sen vaikutuksia eri asioihin - aloitan hieman pienemmästä.

Korkea-arvoisella arkkipiispalla mittava lapsipornokirjasto

Katolinen pedofiilipapisto jälleen valokeilassa... Mitä vielä vaaditaan, että katolinen kirkko instituutiona julistettaisiin rikollisjärjestöksi? Sellainen turvasatama se on tälle kirjavalle joukolle alaikäisten poikien saalistajia. 

Tyttöjen seksuaalinen ahdistelu yllättävän yleistä

Poliisiammattikorkeakoulun toteuttaman tutkimuksen mukaan vuonna 2013 yhdeksäsluokkalaisista tytöistä jopa kolmannes oli kokenut seksuaalista ahdistelua tai väkivaltaa. Suurin osa ahdistelusta on toki luonteeltaan häirintää, mutta vakavammissakin muodoissa seksuaalista väkivaltaa ilmenee mittavasti, sillä kyselyjen mukaan noin 6,5 prosenttia tytöistä koki tulleensa aikuisten taholta hyväksikäytetyksi.

 

Miten raiskauksista saa keskustella?

Laivavarustamo Tallink Silja on viestintäpäällikkö Marika Nöjdin suulla sanoutunut irti konsernin henkilöstöjohtaja Vahur Ausmeesin kommentista liittyen naisten liialliseen alkoholinkäyttöön laivalla. Kuten esim.

Naistenpäivää ei vietetä turhaan

Turun opetussektorin päättäjät ja paikallismedian lukijat ovat pureskelleet alkutalven Turun kouluterveyskyselyn tuloksia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kyselyyn saatiin 5 300 vastausta 14–20-vuotiailta. Vastaajat opiskelivat yläkoulussa, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Kouluterveyskysely on kattava ja vakiintunut tapa saada tietoa nuorten elinoloista ja hyvinvoinnista. Tällä kertaa kyselyssä oli mukana myös seksuaalisuuteen sekä seksuaaliseen häirintään liittyviä kysymyksiä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä